• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home
Tomáš Hulík
Fotograficke kurzy pre dospelych - Biolektori
There are no translations available.

Tomáš Hulík

 

Vyštudoval Prírodovedeckú fakultu, odbor environmentalistika v Bratislave. Zúčastnil sa na vedeckých, fotografických a filmárskych expedíciách v Taliansku a Tunisku, na Ďalekom východe Ruska, na ostrove  Sachalin, na Borneu, v Indonézii, Južnej Kórei, Keni či Turecku. 

V jeho fotografickej tvorbe sa v prevažnej miere venuje prírode, najmä živočíšnej ríši, ale nie je mu cudzia ani reportážna tvorba (napr. tsunami v Banda Aceh na Sumatre v 2005). Publikoval v prestížnom časopise National Geographic Česko, GEO (SK), Universum (AT), Lidé a Země (CZ) a v mnohých iných časopisoch na Slovensku a v Čechách. Svoju tvorbu prezentoval na 45 autorských a kolektívnych výstavách na Slovensku, Čechách, USA,  Poľsku a Srbsku. v roku 2014 získal prvú cenu na Slovak Press Photo v kategórii Životné prostredie, v roku 2011 boli jeho fotografie ocenené bronzovou medailou v kategórii Krajina a Reportáž. Finalista presížnych súťaží  Wildlife Photographer of the year a Bird Photographer of the Year.

Pracuje aj v televíznom prostredí ako kameraman, producent a režisér. Nakrútil niekoľko filmov o bobroch, ktoré vysielali ORF, ZDF, ARTE a Discovery Channel. V cykle Universum rakúskej televízie ORF produkoval v roku 2007 dokumentárny film o Vysokých Tatrách. Bol hlavným kameramanom pod režijnou taktovkou Pavla Barabáša. Film získal 15 ocenení najmä v zahraničí... Režijný debut absolvoval filmom  Návrat rysov o dvoch rysích mláďatách Líze a Murovi (pre STV, ORF a NDR). V decembri 2012 mal premiéru jeho dokumentárny film propagujúci krásy Slovenska - Cesty Slovenskom (pre STV). Poslednými filmárskymi počinmi sú Kráľ nebies Orol skalný a Divoké Slovensko. Ako kameraman nakrútil aj film o Neziderskom jazere v Rakúsku – Expedícia do rákosia a Divoký Istanbul.

 
Sponzori / About us / Contact / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk