• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home
Aktuality
Aktuality - Aktuality

Výsledky súťaže kníh Mesiac fotografie 2010
PROGRAM SEDF NA FOTOSLOVAKII 22., 23. 10. 2010

Stánok Stredoeurópskeho domu fotografie www.sedf.sk
Stredoeurópsky dom fotografie je ojedinelá stabilná inštitúcia na Slovensku, lebo sa venuje len fotografiám. Je v kontakte so slovenskými i svetovými špičkami v oblasti fotografie. Prevádzkuje celoročne dve fotografické galérie, už 20 rokov počas novembra organizuje najstarší fotografický festival v strednej a východnej Európe – Mesiac fotografie, publikuje časopisy Imago, Fotonoviny, združuje talentovaných amatérov v Klube priateľov fotografie


pri SEDF – cieľom je rozvoj a propagácia neprofesionálnej fotografickej tvorby na Slovensku. A v neposlednom rade organizuje kvalitné fotografické kurzy pre širokú verejnosť v spolupráci s renomovanými fotografmi – pedagógmi a teoretikmi umenia. V stánku ponúkame informácie: Mesiac fotografie 2010, Fotografické kurzy pre dospelých, deti a mládež, Klub priateľov fotografie

V stánku SEDF ponákame PORTFÓLIO REVIEW
Chcete sa dosvedieť názor profesionálov na Vaše fotografie? Zastavte sa v stánku Stredoeurópskeho domu fotografie.
Porotcovia: Mgr. Zuzana Lapitková, kurátorka SEDF, Mgr. Jana Hojstričová, fotografka, vedúca katedry fotografie na Vysokej škole výtvarných umení (16.00 - 18.00), Mgr. Matúš Zajac, fotograf
(14.00 - 16.00)

Otvorený ateliér Fomei
12.00 Fotografická prednáška s praktickými ukážkami
Téma:  Svadobná fotografia
čo všetko je dôležité, aby bol svadobný deň perfektne zachytený?
Lektor: Mgr. Rudolf Lendel
Štúdium: pražská FAMU, Katedra filmového a televízneho obrazu, v odbore umelecká fotografia u prof. Jána Šmoka. Od roku 1978 je fotografom v slobodnom povolaní. Je členom Slovenskej výtvarnej únie a Asociácie profesionálnych fotografov. Dlhé roky pôsobil na Katedre vizuálnych médií VŠVU v Bratislave, spolupracuje s reklamnými agentúrami, svoje snímky uplatňuje v reklamných, propagačných materiáloch a publikáciách.
Fotograf roka a Osobnosť slovenskej fotografie 2010 FESTIVAL BLAF.

1. - 6. 10. 2010
Štyri princípy

Unikátna fotografická dielňa s členom skupiny Magnum Photos
Lektor: Chien-Chi Chang (Thajsko)
Pre viac info kliknite sem
Počet miest obmedzený!!!
Nová slovenská fotografia v Mexiku

link  na vystavu

http://centrodelaimagen.conaculta.gob.mx/
ponuka prepravy
ÚSPEŠNÝ DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 6. 5. 2010

Partneri: NEC, CASPER, FOMEI Slovakia, Agentúra JaDa
Hlavný mediálny partner
Ephoto www.ephoto.sk

Už od 11.00 začala prebiehať fotografická dielňa Svadobný deň  pre milovníkov fashion photography pod vedením fotografa Jozefa Česlu a vďaka ateliérovému vybaveniu Fomei Slovakia (www.fomei.sk) a Agentúre JaDa (http://www.jadasalon.eu), ktorá nám zapožičala nádherné svadobné šaty.




Od 13.00 prebiehala spoločná zábava pre rodičov a deti - kreslenie na tvár a fotografovanie v profesionálnom ateliéri Fomei Slovakia. Dielňu viedla Veronika Markovičová, lektorka detských letných táborov a krúžkov, ktoré organizuje SEDF.

Akcie
Počas dňa bol k dispozícii stánok NEC Vladimír Hruška a Matej Šulgan, ochotne poskytovali informácie o monitoroch,  projektoroch. Tiež prebehli prednášky o monitorovom vybavení pracoviska fotografa a grafika a o kalibrácii monitorov.


Pre dámy bola k dispozícii vizážistka Janka Danišová z Agentúry JaDa - svadobné šaty, poradenstvo, líčenie, dekoratívna kozmetika. Po exhibícii líčenia, ktorú predviedla pani Danišová, modelka pózovala pod vedením fotografa Rudolfa Lendela.


Uskutočnili sa prednášky reportážneho fotografa Alana Hyžu a mladého talentovaného fotografa Šymona Klimana

Prebehla aj prednáška CEWE Color o možnostiach spracovávania fotografií - do fotografických kníh, plagátov či na maliarske plátno.


Prebehlo aj obľúbené portfólio review alebo hodnotenie vašich fotografií.
Porotcovia: Judita Csáderová, Jana Hojstričová, Michaela Paštéková, Jana Znášiková, Matúš Zajac

Z nášho pohľadu akcia dopadla veľmi dobre, mali sme ozaj mnoho návštevníkov a bola skvelá tvorivá atmosféra. Dnes sme už mali mnoho kladných ohlasov, takže veríme, že sa všetkým u nás páčilo.

Dňom otvorených dverí sme chceli  prezentovať širokej verejnosti Stredoeurópsky dom fotografie, ale najmä jeho aktivity. Srdečne Vás pozývame do našich dvoch galérií (24 fotografických výstav ročne). Tento rok v novembri sa bude konať jubilejný 20-ty ročník festivalu Mesiac fotografie, ktorý asi veľmi predstavovať netreba – je to najstarší fotografický festival v strednej a východnej Európe. Zároveň sme pripravili novinky vo fotografických kurzoch - napríklad 2-hodinové školenia pre úplnych začiatočníkov v cene 10 Eur. Pre začiatočníkov sme tiež pripravili Školu digitálnej fotografie, kde sa účastníci oboznámia s úplnými základmi – portrét, krajina, reportáž, dokument a práca  v ateliéri.Všetky fotokurzy sú vhodnou príležitosťou pre zdokonalenie sa vo fotografickom umení a technike. Uskutočňujú sa pod vedením renomovaných domácich aj zahraničných fotografov. Pre info kliknite sem. Pre náročnejších pripravujeme kratšie a špecializované workshopy na témy – akt, luminografia, reportáž, dokument, úpravy v počítači. Majú najrozmanitejšie témy (od fotografovania aktu až po účasť na rally). Pre info kliknite sem. Môžete sa stať členmi Klubu priateľov fotografie pri SEDF. Jeho cieľom je rozvoj a propagácia neprofesionálnej fotografickej tvorby na Slovensku.

Viac info nájdete na našej stránke www.sedf.sk


Mgr. Art Veronika Paštéková
PR manager
Fotografická soutěž Život nejen na kolech

Zahájení 14. ročníků fotografické soutěže Život nejen na kolech, kterou organizuje brněnská nezisková organizace Liga vozíčkářů.
Andrej Bán Kosovo
Nová slovenská fotografia vo Viedni
FotoFest 2010 Biennial Meeting Place

March 12 – April 1, 2010. Houston, TX, USA

Monitoring webu realizuje NAJ.sk

 

 
Sponzori / O organizácií / Kontakt / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk