• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home
PREČO SI VYBRAŤ FOTOGRAFICKÝ KURZ PRÁVE U NÁS?
Aktuality - Aktuality
- viac ako 20 ročná tradícia inštitúcie a organizovania fotografických kurzov, workshopov či fotokurzov
- špičkoví lektori, umeleckí fotografi v slobodnom povolaní, pedagógovia, s ukončeným vysokoškolským vzdelaním v oblasti fotografie
- dostupné ceny, ktoré môžeme udržať len vďaka podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky

PRE PONUKU FOTOGRAFICKÝCH KURZOV KLIKNITE SEM, nájdete všetko od víkendových kurzov na témy móda, architektúra, reportáž a iné.  Ďalej sú v ponuke komplexné školy pre začiatočníkov aj pokročilých. Rada by som dala do pozornosti aj detské fotografické tábory a krúžky.

Je mnoho organizátorov fotokurzov, ale treba si uvedomiť, že nie každý kto fotí je naozaj fotograf a nie každý fotograf je aj dobrý pedagóg. V prvom rade zvážte, aká inštitúcia kurz organizuje, akú má históriu a tradíciu. Akých lektorov? Ak ho organizuje jednotlivec, má vôbec fotografické vzdelanie (len stredoškolské v obore? vysokoškolské v obore?) alebo to je len človek, ktorý si kúpil digitálny fotoaparát, už dlho a rád fotí, tak si chce privyrábať aj učením? Je uznávaný ako umelecký fotograf u nás alebo dokonca v zahraničí?

Stredoeurópsky dom fotografie je ojedinelá stabilná inštitúcia na Slovensku, lebo sa venuje len fotografiám. Je v kontakte so slovenskými i svetovými špičkami v oblasti fotografie. Prevádzkuje celoročne dve fotografické galérie, v ktorých sa raz mesačne striedajú výstavy, už 22 rokov počas novembra organizuje najstarší fotografický festival v strednej a východnej Európe, publikuje časopisy Imago, Fotonoviny, ale aj monografie a katalógy, združuje talentovaných amatérov v Klube priateľov fotografie pri SEDF – cieľom je rozvoj a propagácia neprofesionálnej fotografickej tvorby na Slovensku.

A v neposlednom rade organizuje kvalitné fotografické kurzy či fotokurzy pre širokú verejnosť v spolupráci s renomovanými fotografmi – pedagógmi a teoretikmi umenia. 

Novinka: komplexný kurz - Technológia fotografie - akreditovaný Ministerstvom školstva Slovenskej republiky - starostlivo zostavený teamom profesionálov, aby jeho účastníci zvládli teoretické aj praktické zručnosti pre ovládanie digitálnej zrkadlovky.

Prečo teda kurz Stredoeurópskeho domu fotografie?

- viac ako 20 ročná tradícia inštitúcie a organizovania fotokurzov
- špičkoví lektori, umeleckí fotografi v slobodnom povolaní, pedagógovia, s ukončeným vysokoškolským vzdelaním v oblasti fotografie - životopisy
- dostupné ceny, ktoré môžeme udržať len vďaka podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky

Mgr. Art Veronika Paštéková
Stredoeurópsky dom fotografie
0905 127 185, Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.
 
Sponzori / O organizácií / Kontakt / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk