• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home Výstavy Stredoeurópsky dom fotografie Steve McCurry /USA/ - Juh-JuhoVýchod 28.6.-31.8.2014
Steve McCurry /USA/ - Juh-JuhoVýchod 28.6.-31.8.2014

Steve McCurry je jedným z najvýznamnejších fotografov súčasnosti.

 

Na scéne pôsobí viac ako 30 rokov, čo dokladá nielen obrovským záujmom o jeho fotografie v prestížnych galériách a veľtrhoch umenia, ale aj publikovaním v svetových časopisoch, obálkami desiatok kníh, rozhovormi a najmä nespočetným množstvom výstav.
McCurry začal svoju fotografickú dráhu ako fotograf na voľnej nohe a po niekoľkých rokoch sa vybral do Indie, ktorú precestoval krížom-krážom a do ktorej sa i dnes rád vracia po inšpirácie.
Počas svojich ciest sa dostal na 6 kontinentov a do obrovského množstva krajín, a ako prvý ukázal svetu fotografie z konfliktu v Afganistane.
V jeho fotografiách je dominantou ľudská tvár, ktorá sa objavuje takmer vo všetkých jeho fotografiách, či už ide o svetové konflikty, miznúce kultúry, starodávne tradície či súčasnú kultúru.

McCurry za svoju prácu fotografa získal mnoho ocenení vrátane Zlatej medaile Roberta Capu, National Press, National Press Photographers Award, a tiež je štvornásobným držiteľom prvej ceny World Press Photo.
Na konte má vlastné publikácie a jeho fotografie patria do zbierok najprestížnejších galérií na svete.

Unikátnu výstavu takmer 100 fotografií budete môcť vidieť v oboch galériách Stredoeurópskeho domu fotografie v Bratislave, od 28.6.2014 – 31.8.2014.

 
Sponzori / O organizácií / Kontakt / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk