• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home Výstavy Stredoeurópsky dom fotografie Pavol Čepček / SK / Momenty 17.12. -25.1.2015
Pavol Čepček / SK / Momenty 17.12. -25.1.2015

Pavol Čepček (nar. 24.10.1962)

Svoje detstvo a mladosť som prežil v Topoľčiankach, ktoré sú priam stvorené na fotografovanie. K fotografii ma priviedol otec, ktorý mi už v detstve  v tmavej komore ukázal čaro fotografie. Pri magickom červenom svetle som sa zaúčal vyvolávaniu fotografií.

Park v Topoľčiankach bol mojim štartom do fotografovania a dodnes tam rád chodievam a Topoľčianky sú mojou srdcovkou.Neskôr na ZDŠ v Topoľčiankach  som vo fotografickom krúžku pod vedením Kolomana Zemanoviča rozširoval svoje fotografické vedomosti a cítenie. Fotografoval som potom s menšími či väčšími prestávkami na strednej škole ( absolvoval som SPTŠ v Nitre) a Základnej vojenskej službe. Bol som medzi prvými fotografmi, ktorí si svoje farebné diapozitívy vyvolávali sami doma (1984). Patrím k fotografom, ktorí si fotografie nielen nafotia, ale aj sami urobia. Od roku 1995 som bol zamestnaný ako obsluha minilabu v súkromnej firme. Vtedy som sa začal venovať fotografovaniu naplno. V detstve  som začínal  fotografovať Flexaretom, cez Smenu, Exu, postupne som vystriedal výborné Practicy, až som zakotvil pri značke Canon. Potom v roku 2001 som sa osamostatnil a odvtedy sa mi stal koníček aj prácou a spolu s rodinou sa fotografovaniu venujem naplno. Samozrejme, že moja rodina je mimoriadne tolerantná a moja manželka ma sprevádza na mojich fotografických potulkách. Posledné roky sme chodili do Škótska, kde vzniklo mnoho fotografií, ktoré sa umiestnili v rôznych súťažiach, očarila ma gotika a fotografovanie chrámov. Samozrejme, že sa rád túlam po Slovensku, hoci času nie je veľa, snažím sa fotografovať aj Slovensko. Moja tvorba je rôznorodá a názov výstavy MOMENTY je odvodený od toho, že sa na svojich fotografiách snažím zachytiť momenty, ktoré ma zaujmú - čaro videného a zažitého.

Mojím mottom je : „ Kde niet fotografie niet histórie.“ Do svojich fotografií vkladám nielen svoje videnie a pocity, ale aj lásku k fotografii. Nie je to len súčasný boom digitálnej fotografie, ale láska k fotografií, čo ma posúva ďalej a možnosť prostredníctvom fotografií ukázať moje vnímanie okolitého sveta. Výstava MOMENTY je prierezom tvorby - od portrétov, cez krajinky, reportáž a dokument. Mnohé moje fotografie získali na medzinárodných  súťažiach akceptácie FIAP. Som spoluzakladateľom a členom Fotoklubu FoTOP Topoľčianky.

 
Sponzori / O organizácií / Kontakt / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk