• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home Výstavy Stredoeurópsky dom fotografie Antonín Kratochvíl Domovina / CZ, USA / 8.10 - 2.11.2014
Antonín Kratochvíl Domovina / CZ, USA / 8.10 - 2.11.2014

Slovenská premiéra

Retrospektívna výstava Domovina je pre Antonína Kratochvíla www.antoninkratochvil.com slovenskou premiérou. Nie len bratislavským milovníkom fotografie predstaví pestrý prierez zo svojej tvorby, ktorá je výrazne poznamenaná jeho vlastnou skúsenosťou. Obrazmi a emóciami utečenca, ktorý bol nútený opustiť svoju rodnú zem.

Tridsaťdva veľkoformátových snímok, ktoré Antonín Kratochvíl vytvoril v rôznych časových obdobiach, nezávisle na seba zobrazujú osudy ľudí, ktorí vplyvom vojny, ekologických katastrof či iných udalostí, stratili a znovunachádzali svoj domov. Sú tvrdou, však reálnou výpoveďou o sociálnych podmienkach, životnom prostredí a kultúre, s ktorými sa Antonín Kratochvíl v priebehu svojej práce fotodokumentaristu konfrontoval.

Jeho snahou nie je divákovi ukazovať rozuzlenie, skôr naopak, núti ho precítiť a zamyslieť sa nad obrazmi každodenného života, ktorý môže zo sekundy na sekundu vziať všetko,

o si ľudia budovali celý život - domovinu…

Výstava – dokumenty - workshop

Súčasťou výstavy sú autentické dokumenty, ktoré Antonín Kratochvíl natočil počas svojich výprav.

Projekt ďalej ponúka dvojdielny workshop „Editácia fotografického portfólia“, na ktorom Antonín Kratochvíl zhodnotí potenciál svojich študentov a na základe osobnej konzultácie poradí, ako s ním ďalej pracovať.

 

 
Sponzori / O organizácií / Kontakt / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk