• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home Výstavy Stredoeurópsky dom fotografie Ivo Karásek /SK/CZ/ Cesty- 24 zastavení 19.4. - 21.5.2017
Ivo Karásek /SK/CZ/ Cesty- 24 zastavení 19.4. - 21.5.2017

V dnešnej uponáhľanej, chaotickej dobe sa ustavične naháňame odniekiaľ niekam, hnaní „povinnosťami“, s hlavou plnou myšlienok na to, čo všetko musíme, nesmieme, mali by sme, nemali by sme... Žijeme v neustálom zhone, strese a strácame kontakt so životom, s jeho skutočnou podstatou.

V honbe za nezmyselnými cieľmi strácame kontakt nielen sami so sebou, ale aj s okolím. Nedokážeme sa zastaviť, len tak jednoducho byť a vnímať. Vnímať Cestu, po ktorej ideme a všetky jej skryté krásy. Fotografie z cyklu Cesty sú práve takými zastaveniami.
Cyklus Cesty vznikol v rámci projektu Neskoré svetlo a je súčasťou stálej expozície v opatrovateľskom dome Sanco v Prostějove. Projekt Neskoré svetlo združuje umelcov z rôznych oblastí (výtvarné umenie, hudba, literatúra, fotografie, divadlo) a jeho cieľom je pomáhať v liečbe dlhodobo chorých pomocou umenia ako terapeutického prostriedku.

Všetky fotografie sú signované na zadnej strane, opatrené slepotlačou a štítkom s jedinečným číslom a podpisom autora. Ide o limitovanú edíciu tlače s maximálnym počtom 3 kusov.

kurátor: Peter Krivda

 
Sponzori / O organizácií / Kontakt / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk