• Slovenčina (Slovenská republika)
  • English (United Kingdom)


Home
Stretnutie - Európsky Mesiac Fotografie
Aktuality - Aktuality

Po piatich rokoch sa v Stredoeurópskom dome fotografie v Bratislave uskutoční stretnutie členov Európskeho mesiaca fotografie!

Európsky mesiac fotografie (EMOP) je združenie európskych fotografických festivalov uskutočňovaných v hlavných mestách európskych krajín. Momentálne EMOP združuje mestá: Bratislava, Paríž, Luxemburg, Budapešť, Berlín, Ľubľana, Viedeň. Stretnutie sa uskutoční od 26.1.2012 - 29.1.2012.

Stretnutie, ktoré sa uskutoční v Bratislave je vyvrcholením dvojročnej snahy o ďalší spoločný projekt (už tretí), ktorý sa v priebehu roka 2012 a 2013 uskutoční vo viacerých európskych mestách vrátane Bratislavy. Projekt so spoločnou témou a zámermi predstaví novú ale aj staršiu generáciu fotografov z Európy. O spoločnom projekte vás budeme včas informovať.

Krátka história EMOP:

V rámci Európskeho mesiaca fotografie, ktorý sa prvýkrát konal v roku 2004 a ktorý zahŕňal festivaly v Paríži, Berlíne, Bratislave, Luxemburgu, Moskve, Ríme a vo Viedni, videlo sa ako legitímne a potrebné pozrieť sa spoločne na hlboké zmeny chystajúce sa vo svete , a najmä tie, ktoré prebiehajú v oblasti súčasného obrazu. Toto bolo motiváciou, ktorá stála za výstavou "Mutácie 1", ktorá sa konala v roku 2006. Bola to výstava so zameraním na technické a umelecké zmeny v oblasti fotografie.
Druhý ročník výstavného projektu, "Mutácie II", s cieľom pokračovať v tejto línii myslenia na tému video, tentoraz skúmala výrobné vzťahy, ktoré sa vyvinuli medzi pevnými a pohyblivými obrázkami, a ukazuje nám, kde stojí súčasné umenie v  dnešnej Európe.

Za podporu pri uskutočňovaní tohto stretnutia ďakujeme Francúzskemu inštitútu v Bratislava!
IF_SK

 
Sponzori / O organizácií / Kontakt / SiteMap / Unsubscribe
Sedf.sk